Nyheter
Utgave 4 – 20. november 2023

Søker etter norske helsefagarbeidere til å jobbe på Falklandsøyene

Rekrutteringsselskapet Dedicare leter etter helsefagarbeidere som kan tenke seg å reise halve kloden rundt for å ta en jobb.

Øyene har mange turstier der du kan se ville dyr, som blant annet fem ulike arter av pingviner.

Foto: giedriius/stock.adobe.com

Falklandsøyene er en britisk øygruppe som ligger langt sør i Atlanterhavet, øst for det søramerikanske kontinentet. Om det kan passe å jobbe utenlands i seks til tolv måneder av gangen, uten familie, så er kanskje dette et eventyr som ligger og venter på deg.

Stillingsutlysningen ligger ute på nettsidene til rekrutteringsselskapet Dedicare, og er den eneste utlysningen av sitt slag for skandinaviske helsefagarbeidere.

Rekrutteringskonsulent Marthe Utstrand forteller at interessen så langt har vært stor.

- Det virker som annonsen har vekket en interesse som mange sitter inne med. Drømmen om å jobbe internasjonalt, sier hun.

Mulig i flere år framover

- Dedicare er det eneste selskapet i verden som leverer arbeidskraft innen helse til Falkland. Derfor er dette et kontinuerlig behov vi har i flere år fremover, sier Utstrand.

Du vil jobbe med personer med demens på eldreomsorgssentre eller på bofellesskap for voksne med lærevansker, i en tredelt skiftordning. Dedicare dekker både reise og bolig.

Du må snakke og skrive engelsk flytende, og ha minst to års erfaring.

Populært for naturelskere

Øygruppen har rundt tre tusen innbyggere. Den består av to hovedøyer og over syv hundre mindre øyer.

Med uberørt natur og rikt dyreliv er det en populær destinasjon for naturelskere og turgåere fra hele verden. Klimaet på Falklandsøyene er tundra. Gjennom hele året er det kjølig vær, og det er varmest i vintermånedene.