Arrangerer idrettsleker for tredje gang
Ordføreren er alltid med. Denne gangen deltok formannskapet også.
.jpg)
Det var artig å få være med å arrangere ski-VM, synes ergoterapeutstudent Ella Agdestein. Til venstre sitter aktivitør Nils Børge Botten og til høyre ergoterapeut Atle Hammer.
Det startet for to år siden, samtidig med sommer-OL, forteller Atle Hammer. Året etter fulgte Heim helsesenter avdeling Liabø opp suksessen og arrangerte et eget «vinter-OL».
I vinter kunne de ikke være dårligere enn å arrangere skikonkurranser, samtidig som Trondheim var vertskap for ski-VM.
Ordfører har vært med hver gang. De er ikke vanskelige å be.
- Det var ordføreren selv som spurte om vi ikke skulle arrangere ski-VM også, sier Atle.
Så viste det seg at ordfører Marit Liabø Sandvik allerede en avtale i kalenderen den dagen som var vanskelig å avlyse. Et heldagsmøte i formannskapet. «Så ta med deg de også», oppfordret Atle. Det takket kommunepolitkerne ja til og stilte nesten fulltallige. Ledergruppa i Helse og mestring ble også med.
- De er enkle å spørre, de stiller opp, forteller Atle.
Hele huset har bidratt
.jpg)
Resultatet? Null positive tester.
Foruten ergoterapeut Atle Hammer, har arrangementsgruppa bestått av aktivitør Nils Børge Botten og ergoterapeutstudent Ella Agdestein. Men de vil ikke ta på seg æren alene. Hele huset har bidratt til å dra arrangementet av stabelen, både pleiere og kjøkken.
Hospiterende studenter er en viktig ressurs. Derfor passer de på å sette opp arrangementet når studenter er til stede på sykehjemmet. Dessuten er det kjekt å få vist fram bredden i hva det vil si å jobbe på et sykehjem, synes Atle.
- Jeg føler meg heldig som har fått være med. Jeg har lært mye om hvor viktig det er å få pasientene i aktivitet, og det er givende at det skjer litt, sier studenten Ella.
Nye øvelser hver gang
I planlegging og gjennomføring er det plass til både kreativitet og moro.
- Vi er ganske oppfinnsomme, det tør jeg påstå, sier aktivitør Nils Børge.
Øvelsene er nye fra gang til gang. Det gjelder å finne på noe som kan passe for både de yngste og eldste. I år var det blant annet skilator-konkurranse i gangene, og hopprenn i stua. En skihopper-dukke ble sluppet utfor en hoppbakke, snekret sammen av aktivitøren på huset.
- Jeg har holdt på en del i garasjen for å lage den hoppbakken, sier Nils Børge, som fikk hjelp av ergoterapistudenten Ella til å dekorere byggverket. Så kunne deltakerne fra barnehagen også være med å konkurrere.
- Prosessen er viktig og artig. Det er fint å kunne jobbe med noe som bryter opp hverdagen, sier Atle. – Vi sprer informasjon om arrangementet kanskje et par uker før. Da har de noe å se fram til, og gode minner å diskutere etterpå.
Atle er ikke i tvil, han kan absolutt anbefale andre sykehjem å sette i gang med noe lignende.
- Gjør det, det er ikke verre enn det.
- Det går aldri feil. Og går det feil, så påstår vi at det ble planlagt sånn, legger Nils Børge til.
.jpg)
John Romfo tester hoppbakken.